Съдържанието на новите учебници по история за 10-и клас ще бъде преразгледано.

...
Съдържанието на новите учебници по история за 10-и клас ще бъде преразгледано.
Коментари Харесай

Провокативни текстове откри просветният министър в учебниците по история за 10 клас

Съдържанието на новите учебници по история за 10-и клас ще бъде преразгледано. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев, представен от БНР. Той добави, че е направена рекомендация на издателствата и чака от тях да внесат нужните корекции. 

Повод за неговия коментар е позицията на историци, съгласно които в учебниците са изпуснати детайлности за характера на комунизма, режимът е показан манипулативно, а информацията за жертвите е спорна. Министър Вълчев уточни, че главните характерности на режима наложително би трябвало да участват в образователното наличие: 

" Това, което аз видях и сътрудниците, това, което са видели и тези историци, които са реагирали, е, че има минимализиране на някои обстоятелства, непълен акцент върху тези базови характерности на интервала. Има също по този начин опит да се даде позитивен акцент върху други, не толкоз основни детайли. Има си и някои искрено провокативни текста, по тази причина съм дал рекомендации на издателствата, да ги поправят. Не са одобрени сега тези учебници. Очаквам техния отговор ", сподели Красимир Вълчев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР